Udvalgte klienter

Novo Nordisk
Nordea
Bankdata
Værdipapir Centralen
Københavns Lufthavne CPH
Bonnier Publications
Københavns Energi
VinSprit Koncernen
BaneDanmark

Resumé

Konsulent Henrik Eiriksson
Adresse Hundstrupvej 38, 5750 Ringe
email
Telefon (+45) 36173404
Født 1973
Professionel erfaring siden 1998

Jeg arbejder koncentreret - både selvstændigt og i teams - og er hurtig til at sætte mig ind i komplekse problemstillinger, eksisterende systemer og nye teknologier. Min faglige viden er både bred og dyb da jeg har haft mulighed for at arbejde intensivt med mange forskellige slags projekter og teknologier igennem min karriere som it-konsulent. Se projekthistorik »

Jeg har varetaget en bred vifte af roller i it-projekter inden for bl.a. medicinal-, finans-, medie-, telecom- og transportindustrierne: systemarkitekt, konsulent, teknisk ”coach”, teknisk projektleder, systemudvikler, fejlfinder, tester og ansvarlig for dokumentation

Jeg er kendt for min ansvarsbevidsthed, tolerance, humor, sociale færdigheder og evne til at tilpasse mig nye omgivelser. Jeg trives bedst i uformelle og dynamiske omgivelser.

Kernekompetencer

Ekspert i: objektorienteret analyse, design og programmering, datamodellering, backend applikationer, webapplikationer, Java (J2SE & J2EE), Linux, SQL, Wicket web-framework, Hibernate, PHP, Symfony2 web-framework.
Databaser: PostgreSQL, MySQL, Oracle.

Uddannelse, sprogfærdigheder, karriere

Datamatiker - 1998, Lyngby Uddannelses Center.
Afgangskarakter: 10.
Hovedopgave: W.I.M.P (Word.Internet.Media.Publishing)
Content Management System der idag er udviklet til et kommercielt produkt anvendt af bl.a. DSB, DI samt en række offentlige instanser.

Sprog

Dansk Flydende
Højt teknisk/forhandlingsniveau i tale og skrift.
Engelsk Flydende
Højt teknisk/forhandlingsniveau i tale og skrift.
Islandsk Flydende
Højt niveau i tale.

Karriere

2005 — Freelance it-konsulent. Solvation Consulting
2003 — 2005 It-ansvarlig for udvikling & drift. Mezzo Media
2001 — 2003 It-konsulent. Select-IT
1999 — 2001 Systems developer, Java/Oracle Consultant. Guide Consult / Framfab A/S
1998 — 1999 Systemudvikler / Konsulent Netmester A/S

Projekt erfaring

KundeBankdata
ProjektbeskrivelseJeg blev hyret til at designe og implementere et batch-dokumenthåndteringssystem til Bankdatas arkiveringsafdeling. Systemet giver banker mulighed for at uploade og få arkiveret store batches af dokumenter. Disse batches placeres automatisk i arkivsystemet udfra medsendte metadata og banken modtager derefter besked om status på batch-arkiveringen via et callback. Kravet var at systemet skal kunne arkivere op til 5 mio. dokumenter dagligt (ca. 60 i sekundet). Derfor er systemet højt paralleliseret for at yde bedst performance.
Anvendte teknologierJava, Spring Boot, OpenAPI, DB2.
Rolle i projektKonsulent
År2023 — 2024
KundeBankdata
ProjektbeskrivelseJeg indgik som afløser for softwareudviklere der forlod Bankdata. Min hovedopgave var hurtigst muligt at overtage igangværende arbejde med migrering af Bankdata API webservices til deres "platform 2.0", baseret på Java og Spring Boot. Dette omfattede code-review, omskrivning af Java kode samt test og deployment til OpenShift cloud-miljø. Desuden bestod opgaver af fejlfinding og rettelser i Netbank samt den interne Medarbejder-portal ifm. driftsager. Bankdata it-systemer bruges dagligt af 7500 medarbejdere og ca. 1.8 mio kunder.
Anvendte teknologierJava, Spring Boot, OpenAPI, WebSphere, DB2, Struts, Java Server Faces, Javascript, Angular, IBM 3270, OpenShift.
Rolle i projektKonsulent
År2022 — 2023
KundeIntelliFinder A/S
ProjektbeskrivelseCode-review (mht. fejlhåndtering, sikkerhed og stabilitet) af kundens egenudviklede opgavestyringssoftware til fibernet-udrulning der bruges af bl.a. TDC. Coaching af kundens softwareudviklere, bl.a. ud i anvendelse af software design-patterns. Refaktorering af projektet til at understøtte automatiske testcases. Fejlfinding af incident rapporter. Udviklede et internt værktøj til kunden der kortlægger kompleksiteten i kodebasen og giver overblik over komponent-afhængigheder (dependencies) i systemet samt om fastlagte regler for koden overholdes. Dette værktøj bruges af CTO'en til at danne overblik over udviklingen af produktet.
Anvendte teknologierPHP, PHPUnit, Apache2/nginx, Node.js, Typescript, Angular, MongoDB, Docker.
Rolle i projektKonsulent
År2021 — 2022
KundeDB Cargo
ProjektbeskrivelseCode review af internt udviklede softwaresystemer.
Review med henblik på fejlhåndtering, arkitektur og driftsstabilitet. Producerede rapport med foreslag til udbedringer og forklaringer på fundne bugs.
Anvendte teknologierNode.js, Angular, Typescript, Javascript, SQL, MySQL
Rolle i projektKonsulent
År2019 — 2021
KundeDeutsche Bahn
ProjektbeskrivelseCode review af kundens interne softwaresystemer.
Review med henblik på fejlhåndtering, arkitektur og driftsstabilitet. Producerede rapport med foreslag til udbedringer og forklaringer på fundne bugs.
Anvendte teknologierJava, Android, PHP, MySQL, Linux
Rolle i projektKonsulent
År2018 — 2019
KundeVF Auktion website: www.vf-auktion.dk »
ProjektbeskrivelseDesign og implementation af nyt auktions-website til samlere af sjældne frimærker. Kunder kan byde, online, på de løbende frimærke auktioner samt købe frimærker på eftersalg. Systemet er integreret med kundens back-end systemer med b.la. automatisk fakturering, forsendelses-label udskrift, rapportudskrift mm. Integreret online betaling af kundefakturaer.
Anvendte teknologierPHP, Symfony2, JQuery, CSS, HTML, MySQL, Linux, NetBeans
Rolle i projektKonsulent
År2014 — igangværende
KundeMicrowave News website: microwavenews.com »
ProjektbeskrivelseTeknisk drift og vedligehold af Drupal site.
Anvendte teknologierPHP, MySQL, Drupal, CSS, HTML
Rolle i projektKonsulent
År2014 — igangværende
KundeSylvester Hvid & Co.
ProjektbeskrivelseVidereudvikling af ImageBank, et internt udviklet digitalt billedarkivsystem, anvendt af bl.a. VinSprit koncernen. Tilføjelse af multi-file upload, stabilisering af kodebasen samt hastighedsoptimering.
Anvendte teknologierJava J2EE (Tomcat, Servlets, JDBC, JavaMail), MySQL, Velocity Templates, ImageMagick, XML, HTML, CSS, Javascript, Eclipse, Windows Server
Rolle i projektKonsulent
År2011 — 2012
KundeVF Auktion
ProjektbeskrivelseVedligeholdelse og videreudvikling af internt administrationssystem. Virksomheden afholder online-auktioner. Af opgaver kan nævnes: migrering af systemer fra Windows til Linux servere, opsætning af backup system, hastighedsoptimering af internet-auktionssite, integration med PostDanmark EDI pakkesystem inkl. stregkode scanning, automatisk PDF auktionskatalog.
Anvendte teknologierPHP, HTML, Java, Javascript, MySQL, Linux, NetBeans, shell-scripting
Rolle i projektKonsulent
År2010 — igangværende
KundeBaneDanmark
ProjektbeskrivelseOpgradering af BaneDanmarks driftsplanlægningssystem PBase. Systemet er en webapplikation baseret på JSP, JavaBeans og koblet til bagvedliggende Oracle database via BC4J persistence-framework.
Anvendte teknologierScrum, Java, Oracle, PL/SQL, JDBC, JSP, BC4J, HTML, JavaScript, Ajax
Rolle i projektKonsulent
År2008
KundeVærdipapircentralen
ProjektbeskrivelseUdvikling af ny funktionalitet i Værdipapircentralens AktieBog applikation til styring af generalforsamlinger og InvestorPortalen til self-service for investorer.
Anvendte teknologierScrum, Java, Struts, Hibernate, DB2, Websphere
Rolle i projektKonsulent
År2008
KundeKøbenhavns Energi
ProjektbeskrivelseFejlretning og stabilisering ifm. K.E's eksisterende TastSelvService hjemmeside hvor kunder kan aflæse gas og vandmålere, se forbrug, melde flytning osv. Da systemets database dagligt løb tør for ressourcer og crashede, var det højeste prioritet at løse problemet. Det viste sig at web-applikationen aldrig lukkede database-connections. Løsningen var at lægge en wrapper ind som lukkede og frigav db-connections efter forspørgsler.
Anvendte teknologierOracle Portal, Java, JDBC, JSP, PL/SQL
Rolle i projektKonsulent
År2007 — 2008
KundeNordea
ProjektbeskrivelseWeb interface til multinationale CliPS (Client Investment Portfolio System). Nordea Wealth Management manglede en administrations-brugergrænseflade til deres investeringsrådgivningssystem, således at rådgivere kan importere data fra eksisterende Excel-ark og redigere porteføljedata i en central applikation. Denne applikation blev implementeret som en intern webløsning, kaldet "PAM", baseret på Wicket framework.
Anvendte teknologierJava, Spring, Wicket, SQL Server, JDBC, POI, XML
Rolle i projektSystemudvikler
År2007
KundeNeoConsult A/S
ProjektbeskrivelseOrdrehåndterings system til Tele2 France. Systemet er baseret på NeoConsults egenudviklede NOMAD-system. NOMAD er en ”state-engine”, der udfører definerede arbejdsgange (flows) trinvist. Opgaven bestod i at udvikle funktionaliteten (states) til de enkelte trin i systemets arbejdsgange.
Anvendte teknologierJava, Oracle, Perl, XML, Linux
Rolle i projektSystemudvikler
År2006
KundeBonnier Publications
ProjektbeskrivelseSystem til at behandle online-bestillinger af magasiner. Systemet modtager, validerer og gemmer ordrer i en kø for derefter at behandle dem asynkront. Systemet interfacer med et internt AS/400 abonnements-styringssystem, en række eksterne samarbejdspartnere via webservices samt et online-betalingssystem (PBS). Systemet indeholder et web-baseret status/statistik-modul, således at Bonniers marketing- og kundeservicemedarbejdere kan følge ordrenes status og eksterne marketing-samarbejdspartnere kan hente kundekontaktlister og indberette salgs-status. Systemet interfacer med ”BonnierShop”, et CMS-baseret system som styrer kampagne-websites og bannerannoncer.
Anvendte teknologierJava, Spring, XML, webservices, Tomcat, JSP/JSTL, Hibernate, MySQL, Linux
Rolle i projektSystemarkitekt, udvikler, tester, dokumentation
År2006-2012 (løbende vedligeholdelse)
KundeCPH - Københavns Lufthavn
ProjektbeskrivelseInformationssystem til at måle og annoncere estimeret ventetid for passagerer til security-check. Systemet administreres via browser og indeholder statistikværktøjer til visning af security-performancekurver, udtræk af statistiske data i Excel-ark, samt søgning i security-kamera billedarkiv.
Anvendte teknologierScrum / Agile, Java, Spring, Tomcat, Tapestry, Hibernate, Oracle, POI, Linux
Rolle i projektSystemudvikler
År2005
KundeCPH - Københavns Lufthavn
ProjektbeskrivelseOprydning af CPH's interne dokumentationssystem. Al dokumentation gemmes i CVS-versionsstyring og dokumenter konverteres til HTML (til visning på Intranettet) og indekseres til søgning med Swish.
Anvendte teknologierLinux, Bash shell scripting, cvs, Swish, Perl
Rolle i projektSystemudvikler
År2005
KundeVinsprit koncernen (nu Pernod Ricard)
ProjektbeskrivelseKonsolidering af alle Vinsprit koncernens billedarkiver. Denne opgave afstedkom et helt nyt produkt til at erstatte det forældede Cumulus-billedarkivsystem. Opbygget efter MVC-paradigmet, understøttelse af multi-sprog og optimeret for performance og skalérbarhed.
Anvendte teknologierJava, Servlets, MVC, XML, SOAP, Hibernate, Velocity, MySQL, Linux, HTML, JavaScript, eRez.
Rolle i projektArkitekt, teknisk projektleder, udvikler.
År2004-2005
KundeØrestadskonsortiet
ProjektbeskrivelseWeb-baseret billedarkiv for Ørestaden
Anvendte teknologierCumulus, JSP, Servlets, HTML, Linux, XML, SOAP, eRez
Rolle i projektDesigner/udvikler
År2004
KundeDanish Distillers
ProjektbeskrivelseWeb-baseret billedarkiv til De Danske Spritfabrikker
Anvendte teknologierCumulus, JSP, Servlets, HTML, Linux, XML, SOAP, eRez
Rolle i projektDesigner/udvikler
År2004
KundeColoplast
ProjektbeskrivelseCorporate Image Bank. Web-baseret billedarkiv til Coloplastkoncernen.
Anvendte teknologierCumulus, JSP, Servlets, HTML, Linux, XML, SOAP, eRez
Rolle i projektDesigner/udvikler
År2004
KundeNovo Nordisk Engineering
ProjektbeskrivelseFlexpen, fase 3 Analyse og udvidelse af eksisterende SAP-applikation til planlægning/styring af insulindoseringspen-produktionslinie.
Anvendte teknologierSAP R3, ABAP, Oracle
Rolle i projektKonsulent, systemudvikler, tester, dokumentation.
År2003
KundeNovo Nordisk Engineering
ProjektbeskrivelsePIA-upgrade (Purification of Insulin Analogues) Analyse og fejlfinding i elektroniske batchrapporter.
Anvendte teknologierVBA, MS-Excel, PI, Oracle.
Rolle i projektKonsulent / analyse, fejlrettelse, tester, dokumentation.
År2002
KundeNovo Nordisk Engineering
ProjektbeskrivelseInnolet Complet. Udvikling af missionkritisk alarm-log-applikation til autoklaver.
Anvendte teknologierVB, MS-Access, MS-SQL, iFIX
Rolle i projektKonsulent / systemudvikler.
År2002
KundeNovo Nordisk Engineering
ProjektbeskrivelseIBP (Insulin Bulk Plant). Design og implementation af stregkode-scanner-interfaces til LMES (Local Manufactoring Execution System).
Anvendte teknologierOracle PL/SQL, VB.
Rolle i projektKonsulent / systemdesign, systemudvikler, tester, dokumentation.
År2001
KundeTELIA Net
ProjektbeskrivelseICH2 – nummerportabilitet fase 2. System til at håndtere nummerportabilitet på tværs af telefonselskaber. Systemet opdaterede Telias backend- og driftssystemer ved kundeporteringer. Et state-engine system implementeret i Java & Oracle.
Anvendte teknologierJava, XML, multithreading, JDBC, JavaMail, Oracle, Advanced Queueing, Linux, Solaris
Rolle i projektKonsulent / systemarkitekt, systemudvikler, tester, dokumentation
År2001
KundeNovo Nordisk
ProjektbeskrivelseCorporate web-portal (www.novonordisk.com)
Anvendte teknologierJava, XML, servlets, JDBC,Oracle, WebSphere, OpenCMS, HTML, JavaScript.
Rolle i projektSystemudvikler
År2000
KundeBLU (Italiensk teleselskab)
ProjektbeskrivelseCorporate Web-portal (www.blu.it)
Anvendte teknologierASP, VB, XML, LDAP, JavaScript, HTML
Rolle i projektKonsulent, fejlfinding, systemudvikler.
År2000
KundeNordea
ProjektbeskrivelsePANDA projektet: en skatterapport-generator til storkunders investeringsporteføljer.
Anvendte teknologierOracle PL/SQL, Oracle database, MS-Excel, Unix
Rolle i projektKonsulent / systemudvikler, dokumentation.
År2000
KundeJustitsministeriet
ProjektbeskrivelseBrevfletningssystem til indfødsret-kontoret
Anvendte teknologierVBA Visual Basic for Applications.
Rolle i projektKonsulent / systemudvikler.
År1999
KundeKurt Ovi A/S
ProjektbeskrivelseDesign & implementation af corporate website (www.kurtovi.dk)
Anvendte teknologierHTML, CSS, JavaScript
Rolle i projektKonsulent / grafisk designer, udvikler.
År1999
KundeDSB Informatik
ProjektbeskrivelseDesign og implementation af S-tog stations-informationssystem. DSB ønskede en web-applikation hvor stationsledere kunne vedligeholde informationer om S-tog stationers faciliteter.
Anvendte teknologierOracle PL/SQL, Oracle Designer, Oracle Application Server, VB, HTML
Rolle i projektKonsulent / systemarkitekt, systemudvikler.
År1999
KundeDSB Informatik
ProjektbeskrivelseDesign, udvikling og implementering af egen hovedopgavem, W.I.M.P som intranet CMS i DSB koncernen. Et CMS med Microsoft Word som redigeringsflade, Oracle database som storage-backend samt Oracle Web Application Server (baseret på Apache web-server) som præsentationslag.
Anvendte teknologierVisual Basic, VBA, Oracle, Oracle Web Application Server.
Rolle i projektKonsulent / systemarkitekt, systemudvikler.
År1998

Specifikke kompetencer

ArbejdsområdeNiveauSidst anvendt
ProgramdesignEkspert2024
ProgrammeringEkspert2024
DatabasedesignEkspert2024
DataanalyseMeget rutineret2023
Projektledelse (teknisk)Meget rutineret2024
TestMeget rutineret2024
DokumentationMeget rutineret2024
Scrum & Agile metodeMeget rutineret2024
OperativsystemerNiveauSidst anvendt
LinuxEkspert2024
Windows 10,7,XPMeget rutineret2024
SolarisKendskab2001
IBM 3270Lidt kendskab2024
DatabaserNiveauSidst anvendt
MySQLEkspert2023
PostgreSQLMeget rutineret2023
OracleGodt kendskab2010
DB2Kendskab2024
ServereNiveauSidst anvendt
Apache TomcatEkspert2024
Apache2 WebserverEkspert2024
nginxRutineret2019
WebSphereGodt kendskab2023
ProgrammeringNiveauSidst anvendt
Java (J2SE)Ekspert2024
Java Servlets (J2EE)Ekspert2024
Java JSP (J2EE)Meget rutineret2011
Java JDBC (J2EE)Ekspert2024
Java SOAP (J2EE)Godt kendskab2009
Java XML (J2EE)Rutineret2019
Java Mail (J2EE)Rutineret2011
Java EJB (J2EE)Kendskab2000
JUnitMeget rutineret2024
Java Swing (J2SE)Rutineret2018
PHP (op til v.5.x)Ekspert2024
SQLEkspert2024
MySQL stored proceduresGodt kendskab2018
Oracle PL/SQLGodt kendskab2010
C / C++Kendskab1999
SAP / ABAP4 (Prod./Process)Kendskab2003
Visual Basic / VBAGodt kendskab2002
Unix shell scriptingRutineret2023
JavascriptMeget rutineret2019
HTML / CSSMeget rutineret2019
PerlKendskab2006
WebservicesRutineret2024
UdviklingsværktøjNiveauSidst anvendt
NetBeansEkspert2024
IntelliJ IDEARutineret2023
EclipseRutineret2012
AntRutineret2012
Frameworks o.lign.NiveauSidst anvendt
Spring BootRutineret2023
Hibernate / HQLRutineret2023
Symfony2 frameworkMeget rutineret2018
Wicket frameworkMeget rutineret2024
Apache POIGodt kendskab2007
Guice IoCRutineret2024
MyBatis SQL-mapperRutineret2019
DrupalRutineret2018
Velocity template engineGodt kendskab2011
TapestryKendskab2005
StrutsKendskab2008
Java Server FacesKendskab2005
Oracle PortalKendskab2008